Poliţiştii ieşeni au întocmit dosar penal pentru distrugere, după ce în spaţiul public au apărut imagini care arată cum o femeie loveşte cu piciorul o statuie expusă în centrul Iaşiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Poliţiei judeţului Iaşi, în urma verificărilor demarate în acest caz, a fost întocmit dosar penal pentru svârşirea infracţiunii de distrugere.
Poliţiştii ieşeni s-au sesizat din oficiu cu privire la acest caz.
Sculptorul Costin Ioniţă susţine că este uimit de reacţia violentă a femeii care loveşte cu piciorul lucrarea sa expusă în centrul Iaşiului, el precizând că îi este milă de femeia respectivă pentru comportamentul acesteia, dar că nu va depune plângere la Poliţie.
Ioniţă a declarat pentru News.ro că a discutat cu reprezentanţii Poliţiei, iar aceştia l-au asigurat că vor fi luate măsuri pentru siguranţa lucrării.
De altfel, în cursul zilei de joi autorităţile au montat garduri metalice în jurul statuii.
“Am rămas uimit când am văzut acele imagini cu femeia lovind lucrarea cu piciorul. Credeam că reacţiile negative rămân în online, nu mă aşteptam la aşa ceva. Îmi e şi milă de doamna respectivă. Suntem în an electoral şi văd cum unii încearcă să profite. Nu depun plângere la Poliţie, pentru că nu vrea să îi fac rău acelei femei. Dar cred că a fost instigată“, a declarat pentru News.ro sculptorul Costin Ioniţă.
Poliţiştii ieşeni au anunţat miercuri că fac cercetări, după ce în spaţiul public au apărut imagini care arată cum o femeie loveşte cu piciorul o statuie expusă în centrul Iaşiului în cadrul proiectului “Luna sculptorilor“. Femeia se arată revoltată că lucrarea ar reprezenta nişte şerpi şi susţine că ar trebui dărâmată.
Opera de artă, intitulată Hidra, a fost realizată de sculptorul Costin Ioniţă şi a fost expusă şi în Bucureşti în anul 2012, aceasta simbolizând lipsa de verticalitate şi umanitate a clasei politice româneşti.
Pe site-ul wowiasi.ro au apărut imagini în care o femeie se arată revoltată de modul în care arată statuia expusă în Iaşi şi o loveşte cu piciorul.
“Mai venim cu cineva şi să dărâmăm, să tăiem asta. Din gâtul ăstuia ies nişte şerpi, nu are cum să fie nişte flori“, precizează femeia.
De asemenea, o altă femeie îşi face cruce în faţa statuii şi spune că a venit să vadă creaţia cu ochii ei.
“Nu am putut să adorm azi-noapte după ce am văzut-o pe internet şi am venit aici să văd cu ochii mei”, a precizat ieşeanca.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.