Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul pacientului de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală care avea o rană invadată de viermi, un medic transmiţând imaginile jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dosarul penal pentru moarte suspectă a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, urmând ca poliţiştii de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei să fie delegaţi pentru efectuarea de audieri în cazul bărbatului internat la Spitalul de Arşi care avea larve într-o rană din spatele urechii şi care a decedat.

Gazeta Sporturilor a difuzat, joi, o înregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală cu un pacient care avea viermi într-o plagă de pe ceafă, imaginile fiind filmate de un medic care spune că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte. 

Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile, în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

“Sunt oameni internaţi la Arşi în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduşi direct la noi. Cum secţia e plină de muşte, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate,  larve de muşte”, spune doctorul care a realizat filmarea şi care a insistat ca imaginile să fie făcut publice în pofida durităţii lor.

”Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm aşa ceva, pacienţii şi noi, cei care ştim (…) Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital! Şi trebuie schimbate!”, adaugă medicul.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a declarat că, după prezentarea acestui caz, joi dimineaţă s-a luat decizia de a fi făcut un nou control privind condiţiile igienico-sanitare la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a precizat că de la incendiul din Clubul Colectiv au fost foarte multe controale la Spitalul de Arşi.

"Este o problemă foarte gravă de management în acel spital”, a declarat Colintineanu, pentru News.ro.

El a precizat că în luna martie a fost un control încrucişat în toate unităţile sanitare cu paturi, inclusiv la Spitalul de Arşi din Capitală, iar unde au fost găsite nereguli s-au dat sancţiuni şi s-au dispus măsuri de remediere.

Colintineanu a adăugat că joi s-a luat decizia ca inspectorii DSP să întrerupă controalele în care erau implicaţi şi să reverifice condiţiile igienico-sanitare în toate spitalele din Bucureşti.

Pacientul care avea o rană invadată de viermi a decedat, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Adrian Stănculea. 

"Pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor. Acele larve nu îl omoară. Nu înseamnă că le lăsam să stea pe pacient. Imaginea e reală. Nu am ce să comentez. A existat situaţia asta, a unui pacient care avea în zona arsă cei patru-cinci viermi.Sunt zone de necroză unde nu poţi băga degetele şi să speli ca pe mâini, că poţi rămâne cu urechea în mână. Zonele acelea se spală cu delicateţe. E de ajuns să fie o muscă, nu vă închipuiţi că e ca la gunoi”, a declarat Adrian Stănculea, joi dimineaţă, la Antena 3.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.