Doi tineri, de 24 şi 25 de ani, din judeţul Dolj, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de minori şi proxenetism, a transmis duminică Poliţia Română. Unul din tineri este acuzat că ar fi recrutat, în vederea exploatării sexuale, o persoană vătămată minoră, în vârstă de 17 ani, prin metoda loverboy şi profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia, dar şi prin constrângere, prin violenţe fizice şi ameninţări cu o armă albă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova, au derulat sâmbătă o acţiune pe linia traficului de minori.

Potirivit Poliţiei Române, ”doi tineri, de 24 şi 25 de ani, ambii din judeţul Dolj, sunt bănuiţi că ar fi racolat şi exploatat sexual două tinere, una majoră şi una minoră, în locuinţe folosite în sistem hotelier”. 

”În cursul lunii mai 2023, unul dintre tineri ar fi recrutat, în vederea exploatării sexuale, o persoană vătămată minoră, în vârstă de 17 ani, prin inducere în eroare (metoda loverboy) şi profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia, dar şi prin constrângere, prin violenţe fizice şi ameninţări cu o armă albă. În perioada mai-iunie 2023, minora ar fi fost adăpostită în locuinţe închiriate în municipiile Craiova şi Târgu Jiu, tânărul ocupându-se de postarea anunţurilor necesare în vederea atragerii de clienţi. De asemenea, persoana vătămată minoră ar fi fost transportată la adresele din cele două judeţe cu sprijinul celui de al doilea tânăr. Sumele de bani obţinute (peste 10.000 de lei) din practicarea prostituţiei au fost însuşite de către cei doi”, arată comunicatul. 

Poliţia precizează că ”cel de-al doilea tânăr este bănuit că, în perioada mai-iunie 2023, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către o persoană vătămată majoră, beneficiind în totalitate de sumele de bani obţinute de aceasta în urma desfăşurării activităţii de prostituţie”. 

”Au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele bănuiţilor, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă. Cei doi tineri au fost conduşi la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori şi proxenetism. În cursul acestei zile, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova”, mai precizează Poliţia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.