Doi gemeni în vârstă de o lună şi 13 zile, născuţi prematur la Odesa, în Ucraina, au fost aduşi, miercuri, în România, pentru a putea beneficia de îngrijiri speciale. Micuţii şi mama lor au fost transportaţi de o ambulanţă de terapie intensivă a SMURD Republica Moldova şi au intrat în ţară prin Vama Albiţa, urmând a fi duşi la Spitalul Municipal Bârlad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, cei doi gemeni s-au născut prematur, la numai 30 de săptămâni, în urmă cu o lună şi 13 zile, într-o maternitate din Odesa.
 
 
"Imediat după naşterea prematură, cei doi gemeni au avut nevoie de îngrijiri speciale, doar că, între timp situaţia din Ucraina s-a schimbat radical. Ţara a fost invadată, casele oamenilor, şcolile, grădiniţele, spitalele şi maternităţile au fost bombardate, localnicii constatând pe propria lor piele cât de puţin valorează viaţa lor în ochii celor care îi bombardau. După ce Odessa a început să fie bombardată din apele Mării Negre, viaţa celor doi micuţi născuţi prematur era permanent pusă în pericol, astfel că medicii şi părinţii căutau soluţii salvatoare. Au luat legătura cu autorităţile din domeniul situaţiilor excepţionale din Republica Moldova, iar cu ajutorul primit de la Crucea Roşie, copiii au ajuns cu bine la punctul de trecere a frontierei Palanca", a arătat sursa citată.
 
De acolo, micuţii şi mama acestora au fost preluaţi de o ambulanţă de terapie intensivă mobilă aparţinând SMURD Republica Moldova, aceştia traversând cu bine ţara vecină. 
 
"În urmă cu foarte puţin timp, echipajul ambulanţei, mama şi copilaşii au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, urmând a fi duşi în Compartimentul de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal "Dimitrie Castroian" Huşi. De aici, copiii şi mama acestora vor fi preluaţi de ambulanţa SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă), care îi vor transfera la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal "Elena Beldiman" Bârlad. Mama copiilor speră ca totul să fie bine şi a ţinut să le mulţumească tuturor celor implicaţi în acţiunea de salvare a celor doi bebeluşi", a menţionat ISU Vaslui.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.