Doi copii cu vârste sub un an au fost transferaţi, în ultimele 24 de ore, de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti la Institutul "Matei Balş” din Bucureşti, unul dintre bebeluşi fiind diagnosticat cu boală diareică acută, iar al doilea cu enterocolită cu germeni neprecizaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a declarat sâmbătă, corespondentului News.ro, că în ultimele 24 de ore doi copii de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti au fost transferaţi la Institutul ”Matei Balş” din Capitală.

Unul dintre ei, în vârstă de zece luni, a fost diagnosticat de medicii de la Piteşti cu boală diareică acută, iar al doilea, în vârstă de un an, are enterocolită cu germeni neprecizaţi.

În spitalele din judeţul Argeş sunt internaţi, sâmbătă, alţi 37 de copii cu scaune diareice, 30 dintre ei având vârste între zero şi doi ani.

Astfel, la Spitalul de Pediatrie Piteşti sunt internaţi 25 de copii dintre care 19 cu vârste sub doi ani, în timp ce în secţia de pediatrie a Spitalului Municipal Câmpulung se află nouă copii mai mici de doi ani.

De asemenea, la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti sunt internaţi doi copii, dintre care unul mai mic de doi ani, iar un alt copil este internat la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş.

Pe de altă parte, încă doi bebeluşi cu sindrom hemolitic uremic au fost internaţi la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, unul dintre aceştia fiind în stare gravă şi va face dializă peritoneală, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, dr. Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie.

Cei doi bebeluşi sunt din Feteşti, judeţul Ialomiţa, au şase şi respectiv şapte luni, ambii fiind internaţi de vineri în Spitalul „Marie Curie”, cu infecţie cu E.coli şi cu sindrom hemolitic uremic.

La Spitalul “Marie Curie” mai este internat, din 24 februarie, băieţelul din Mioveni care a avut şi complicaţii neurologice. Acesta este în secţia de Nefrologie şi de vineri nu mai face dializă peritoneală.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.