Comisia Europeană salută decizia serviciului interactiv de streaming video în direct Twitch de a adera la Codul de conduită al UE privind combaterea discursurilor ilegale de incitare la ură din mediul online, potrivit unui comunicat de presă al Executivului european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ceea ce este ilegal offline trebuie să fie ilegal şi online. Este o veste bună că Twitch se alătură cauzei noastre comune de a elibera spaţiul online de discursuri ilegale de incitare la ură. Cei mai tineri sunt deosebit de vulnerabili la ură şi abuzuri şi avem datoria de a transforma internetul într-un spaţiu mai sigur pentru ei”, a declarat Věra Jourová, vicepreşedinta pentru valori şi transparenţă, conform sursei citate.
 
La rândul său, comisarul pentru justiţie, Didier Reynders, a precizat că „aderarea la cod a platformei Twitch, o platformă care se adresează generaţiilor mai tinere, constituie un pas în direcţia cea bună, deoarece ne continuăm activitatea de construire a unui spaţiu digital mai sigur”.
 
„Prin urmare, salut acest angajament şi aştept cu interes extinderea Codului de conduită la alte companii. Discursurile online de incitare la ură pot apărea oriunde online. Cu cât suntem mai hotărâţi să ne îndeplinim obiectivul, cu atât impactulva fi mai mare”, a completat Reynders.
 
Codul de conduită continuă să atragă noi companii.
 
Potrivit sursei menţionate, la scurt timp după ce Rakuten Viber a anunţat că aderă la cod, Twitch a devenit al doisprezecelea partener, alăturându-se unor nume precum Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube, Instagram, Snapchat, Dailymotion, Jeuxvideo.com, TikTok şi LinkedIn. Astfel cum se subliniază în rezultatele celei de a şasea evaluări, Codul de conduită a dat deja rezultate pozitive. În medie, societăţile IT au examinat 81% din notificări în termen de 24 de ore şi au eliminat 62,5% din conţinutul semnalat.
 
De asemenea, Twitch a aderat recent la Codul de bune practici privind dezinformareaCăutaţi traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• din 2022. Codul de conduită completează alte iniţiative ale UE, precum Actul legislativ privind serviciile digitale, contribuind la crearea unui răspuns mai solid la nivelul UE împotriva discursurilor de incitare la ură din mediul online.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.