Consiliul de Administraţie al Unifarm a decis, miercuri, suspendarea contractului de director general al lui Ionel Adrian, plasat sub control judiciar de către DNA. De asemenea, a fost numit în funcţia de director general Ionuţ Ionescu, cu un mandat de patru luni, dar nu mai ârziu de finalizarea procesului de recrutare a unui nou director.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul şedinţei care a avut loc astăzi, membrii Consiliului de Administraţie al CN UNIFARM SA au aprobat constatarea suspendării de drept a contractului de director general al d-lui. Ionel Adrian începând cu data de 23 iunie 2020, dar nu mai târziu de data de 14 iulie 2020, data încetării de drept a mandatului de director general. Măsura vine în urma Ordonanţei procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie de punere în acţiune a urmăririi penale si luarea măsurii controlului judiciar timp de 60 zile, precum şi a măsurii complemenatre de a nu exercita funcţia de director general şi administrator la CN UNIFARM SA”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că membrii Consiliului de Administraţie au decis numirea lui Ionuţ Ionescu, în funcţia de director general interimar al societăţii pe o durată de maxim 4 luni, dar nu mai târziu de finalizarea procesului de recrutare pentru postul de director general, în conformitate cu OUG 109/2011.

”Totodată, în cursul zilei de astăzi, reprezentanţii Adunării Generale a Acţionarilor au constatat suspendarea de drept a contractului de administrator al dlui Ionel Adrian începând cu data de 26 iunie 2020, până la ridicarea măsurii dispuse de DNA sau de către instanţa de judecată”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului.

O tranşă de un milion de măşti nu a fost conformă, creând un prejudiciu de 2,3 milioane de lei pentru Unifarm.

Totodată, procurorii susţin că Eugen Adrian Ionel a dobândit nelegal calitatea de director general al Unifarm, în 2016.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, marţi, că, după ce DNA a anunţat plasarea sub control judiciar a directorului Unifarm, a solicitat întrunirea de urgenţă al Consiliului de Administraţie al Unifarm pentru a lua ”deciziile” cu privire la acesta.

”Aştept această reacţie a Consiliului de Administraţie şi voi semna şi ordinele”, a declarat Tătaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.