Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a anunţat că cel mai rău scenariu prevede ca la sfârşitul lunii octombrie să se înregistreze 2.000 – 2.500 de cazuri de COVID-19 la Terapie Intensivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Adriana Pistol a fost întrebată vineri, într-o conferinţă de presă, dacă există o estimare pentru luna octombrie în privinţa pacienţilor COVID care au nevoie de Terapie Intensivă. 
“Nicio estimare nu poate să fie decât într-un anumit grad realistă. Niciodată nu este 100% garantat că lucrurile se petrec aşa de aceea se şi numeşte estimare şi ea este dependentă de toate măsurile pe care fiecare dintre noi ni le vom lua. Ca ea să nu fie atinsă, ar însemna ca să realizăm că numărul de cazuri este într-o creştere accelerată, să limităm circulaţia persoanelor – noi înşine, nu trebuie să vină nimeni să ne spună ce să facem – să ne limităm puţin din activităţile care ne duc în contact cu foarte multe persoane, mai ales dacă nici nu le cunoaştem foarte bine, deci să evităm aglomeraţiile, să purtăm masca de cele mai multe ori, atât cât este posibil, nu zic numai în interior, dar şi în afară, dacă vedem că este cazul. Pot să fie într-un loc cinci, şase persoane, nu trebuie să fie mare aglomeraţie, dar dacă stau la o coadă aglutinaţi aşa, până la urmă este suficient. Eventual să alegem să ne vaccinăm”, a afirmat Adriana Pistol.
Ea a precizat că cel mai rău scenariu prevede un maximum de 2.500 de cazuri la ATI pentru bolnavii de COVID într-o lună. 
“Depinzând de aceste lucruri, această estimare va fi sau nu atinsă, speranţa noastră este să nu fie atinsă, dar sigur că dacă nimic din toate acestea nu se va întâmpla poate să fie depăşită. Evident, că avem şi o estimare vizavi de posibilitatea cazurilor severe. Era în jur de 2.000 de cazuri, 2.500 maxim, cazuri de terapie intensivă, la sfârşit de octombrie. Ăsta ar fi the worst scenario. De noi depinde ca aceste lucruri să nu se întâmple”, a explicat Adriana Pistol.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.