Directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi, Dorian Dumitru, a declarat, miercuri, că situaţia navigaţiei pe Dunăre este acceptabilă, cu excepţia sectorului Cernavodă-Bala, dar se aşteaptă ca debitul fluviului să scadă în următoarea perioadă la 3.200 de metri cubi pe secundă, sub debitul multianul al lunii octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Situaţia navigaţiei pe Dunăre este acceptabilă în sensul că, la ora actuală, cu excepţia sectorului Cernavodă- Bala, unde există două puncte dificile la Cochirleni şi Caragheorghe-Turcescu şi unde există acea rută ocolitoare pe la Borcea, sunt asigurate adâncimile necesare pentru navigaţie. Pe sectorul fluvial administrat de noi de la kilometrul 610 la 845 nu avem puncte sub adâncimea de 25 decimetri, dar debitul este în scădere", a spus Dorian Dumitru, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că valorile vor scădea sub 3.820 de metri cubi pe secundă, cât este debitul multianual pentru luna octombrie. 

"Debitul a ajuns, la un moment dat, la 4.500 mc/s, după care a scăzut la 3.500, va scădea la 3.200, sub 3.850 cât este debitul multianual pentru luna octombrie. Pe Dunărea maritimă nu avem probleme. Avem adâncimi peste 25 de picioare, în condiţiile în care, conform recomandărilor Comisiei Dunării, trebuie să asigurăm 24 de picioare. Anul acesta cu draga «Dunărea» am realizat pe sectorul maritim un volum de 702.000 metri cubi de material dragat din 800.000 cât ne-am propus prin bugetul de venituri şi cheltuieli. Draga va pleca la Constanţa unde va draga în bazinele din port", a mai
afirmat directorul AFDJ Galaţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.