Directorul Aeroportului Iaşi, Cătălin Bulgariu, critică faptul că Tarom deschide curse estivale către Constanţa doar din Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara, dar nu şi din Iaşi, calificând acest lucru drept "decizie politică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Bulgariu a precizat că a cerut săptămâna trecută companiei Tarom includerea Iaşiului pe lista oraşelor care vor avea legături aeriene cu litoralul, dar că operatorul aerian a anunţat că doar trei oraşe vor beneficia de zboruri către Constanţa.

"Este vorba despre o decizie politică. Îi felicit pe primarii din Cluj, Oradea şi Timişoara pentru presiunea politică exercitată. În acelaşi timp, constat cu amărăciune că Iaşiul nu are nici primar şi nici miniştri cu influenţă în PNL. E greu de înţeles de ce Iaşiul nu va avea zbor direct către Constanţa”, a afirmat Cătălin Bulgariu, directorul aerogării ieşene.

Bulgariu a spus că a solicitat Tarom să schimbe orarul de zbor pentru ruta Iaşi-Otopeni sau să introducă încă un zbor către Capitală, în cursul dimineţii.

"Există un zbor de la Iaşi spre Bucureşti doar seara, dar ar trebui redeschisă măcar încă o cursă, cea de dimineaţă”, a declarat directorul aeroportului ieşean.

În prezent, de pe A7eroportul Iaşi se poate zbura doar către trei destinaţii, respectiv Bucureşti, Billund şi Tel Aviv.

Wizz Air va reintroduce treptat zborurile începând din 17 iunie, în timp ce Blue Air îşi reia activitatea pe aeroportul ieşean din luna iulie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.