Ionel Oprea, directorul tehnic al Metorex, a avansat, joi, un nou termen de finalizare a lucrărilor pentru Magistrala 5 de metrou Eroilor - Drumul Taberei, spunând că, până la jumătatea anului viitor, vor circula trenurile pe această rută. Oficialul Metrorex mai spune că nu îşi mai aminteşte a câta amânare a termenului este aceasta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Termenul este jumătatea anului viitor. Nu mai ştiu a câta amânare este. Din păcate, nu”, spune Ionel Oprea, directorul tehnic al companiei Metrorex.

Lucrările la magistrala M5 de metrou pe ruta Eroilor - Drumul Taberei au început în 2012 şi au avut un prim termen de finalizare a lucrărilor în 2015. Proiectul iniţial al magistralei a vizat crearea unei linii de metrou între Drumul Taberei şi Pantelimon via Cişmigiu - Piaţa Universităţii, însă lucrările se desfăşoară doar pe tronsonul Eroilor - Drumul Taberei.

Ca urmare a deciziei Comisiei Europene, prima fază a proiectului, finanţată din perioada de programare 2007-2013, are o valoare eligibilă de circa 200 de milioane de euro, din care 170 de milioane de euro reprezintă cofinanţarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională.

Valoarea totală a proiectului este de peste 480 de milioane de euro, astfel că lucrările realizate de la începutul acestui an pot fi finanţate din actualul buget european.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Linia 5 de metrou va avea o lungime totală de 6,7 kilometri, zece staţii şi un depou, situat la staţia Valea Ialomiţei.

Potrivit Comisiei Europene, data estimată pentru finalizarea proiectului este 31 decembrie 2017, deşi fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a afirmat la bilanţul făcut la plecarea din funcţie, săptămâna trecută, că magistrala 5 va fi finalizată la jumătatea anului viitor. 

Potrivit Ministerului Transporturilor, stadiul fizic actual al lucrărilor de pe magistrala 5 de metrou este de 85 la sută în ceea ce priveşte structura şi de 10 la sută în cazul finisajelor şi instalaţiilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.