Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Rahova şi de la Centrul Educativ Buziaş îndeamnă populaţia să rămână în casă, pentru a limita răspândirea coronavirusului, şi spun că înţeleg cât de greu de suportat este lipsa libertăţii. Mesajele fac parte dintr-o campanie a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a realizat o campanie intitulată "Staţi în casă! Împreună putem reuşi!", în care sunt prezentate mesajele mai multor tineri aflaţi în Penitenciarul Rahova şi la Centrul Educativ Buziaş.
 
"Într-un moment în care ducem o luptă comună, aceea a responsabilităţii, vă propunem mesajul celor care şi-au pierdut libertatea. Nu îi blamaţi, nu acum! Ascultaţi-le mesajul!", au transmis reprezentanţii ANP.
 
"Sunt deţinut în cadrul Penitenciarului Rahova de aproximativ doi ani. Ştiu că vă e greu, dar ce trăiţi dumneavoastră acuma este valabil în toată lumea. Fiţi puternici, staţi în casă şi totul va fi bine", afirmă un deţinut de la Rahova.

Un tânăr spune că se află în Centrul Educativ Buziaş de aproape un an: "Aşa cum rezistăm şi noi aici, aşa puteţi să rezistaţi şi voi câteva zile sau săptămâni. Vă rugăm nu zădărniciţi eforturile autorităţilor, staţi acasă".

Un alt tânăr spune că lipsa de libertate este greu de suportat, iar deţinuţii înţeleg asta foarte bine. "Staţi în casă, aşa veţi evita să ajungeţi alături de noi", adaugă el.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.