Consilierii municipali din Buzău reuniţi, miercuri în şedinţa ordinară a lunii decembrie au aprobat un proiect de hotărâre prin care este modificat regulamentul de funcţionare al CLM Buzău adoptat în iunie 2022 prin care accesul jurnaliştilor şi al cetăţenilor la şedinţele CLM Buzău fusese interzis. Astfel, decizia prevede accesul jurnaliştilor şi al cetăţenilor la şedinţele Consiliului Local Municipal să se facă în limita locurilor disponibile, decizie ce va reveni preşedintelui de şedinţă, fără a fi impuse altfel de restricţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul care modifică astfel regulamentul iniţial a fost votat în unanimitate de aleşii municipali prezenţi la şedinţă după ce acesta s-a aflat în dezbatere publică iar Prefectura a transmis municipalităţii mai multe recomandări cu privire la reprimirea jurnaliştilor şi a cetăţenilor la şedinţele consiliului local Buzău.

Printr-un comunicat de presă prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea, salută hotărârea adoptată, miercuri, în plenul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal, cu unanimitate de voturi, hotărâre prin care se revine asupra restricţiilor impuse jurnaliştilor şi cetăţenilor la aceste întruniri, care au avut dintotdeauna caracter public şi aşa e firesc să rămână.

Astfel, conform hotărârii adoptate, miercuri, s-a hotărât ca accesul jurnaliştilor şi al cetăţenilor la şedinţele Consiliului Local Municipal să se facă în limita locurilor disponibile, decizie ce va reveni preşedintelui de şedinţă, fără a fi impuse altfel de restricţii.

”În şedinţa de astăzi au fost aprobate completări şi modificări ale regulamentului de organizare şi funcţionare a CLM Buzău. Instituţia Prefectului – judeţul Buzău a respectat promisiunea şi a susţinut în mod profesionist, documentat, decis şi insistent revenirea la normalitate. Poate, forma votată astăzi nu este cea perfectă, dar este în mod evident mult mai aproape de normele constituţionale, profesionale, legale şi de bun-simţ. Deşi mi-aş fi dorit ca acest subiect, desprins parcă din vremuri demult apuse, să nu fi existat vreodată, cred că este momentul, după 6 luni, să-l încheiem şi să constatăm că, prin atitudine şi împreună, am reuşit. Convingerea mea este că presa locală este un element esenţial în menţinerea echilibrului democratic în judeţul Buzău", a transmis miercuri prefectul judeţului Buzău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.