O profesoară de la Liceul German din Oradea a murit la Spitalul judeţean din Oradea. Jurnaliştii din presa locală scriu că femeia a ajuns la spital chiar în ziua în care a primit a doua doză din vaccinul Moderna, iar decesul acesteia s-a produs câteva zile mai târziu, soţul femeii afirmând însă că aceasta s-a simţit rău în mai multe rânduri în ultimele săptămâni, fără însă a fi cunoscută cu probleme medicale. Reprezentanţi ai spitalului au declarat pentru jurnaliştii locali că în cazul femeii există suspiciunea unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută, excluzând orice legătură cu vaccinul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Anunţul privind decesul fostei directoare a Liceului Teoretic German "Friedrich Schiller" din Oradea, Adriana Bunea, a fost făcut pe Facebook de către colegii acesteia. 
„Colectivul Liceului Teoretic German ”Friedrich Schiller” anunţă cu nemărginită durere, trecerea la cele veşnice a doamnei profesoare Bunea Maria Adriana, director al liceului între anii 2009-2014, un om de ţinută morală excepţională, un dascăl dedicat şi un coleg apreciat”, au transmis cadrele didactice la la Liceul German Oradea.
Jurnaliştii locali scriu că Adrianei Bunea i s-a făcut rău luni, la câteva ore după ce a primit a doua doză din vaccinul Moderna, iar în aceeaşi zi a ajuns la spital. Conform sursei citate, în aceeaşi zi a fost vaccinat şi soţul profesoarei, care este de asemenea cadru didactic. 
Bihon.ro informează că profesoara a fost dusă la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Oradea în stare de inconştienţă, în jurul orei 21:30. Avea pupilele dilatate şi o stare generală profund alterată. I s-a făcut dializă însă a suferit o insuficienţă multiplă de organe şi a murit câteva zile mai târziu, joi seară.
„Diagnosticul prezumtiv a fost intoxicaţie cu substanţă necunoscută. Dar nu se poate face o legătură între cele două aspecte. Este puţin probabil să aibă o legătură cu un vaccin. Examenul necroptic va susţine sau va infirma diagnosticul de internare. Într-o astfel de situaţie, în prinicipiu trebuie făcută o autopsie medico-legală”,  a declarat Adrian Traian Duşe, directorul Spitalului Judeţean, pentru Bihon.ro.
Profesor de fizică la rândul său, soţul femeii a relatat că, în ultimele două săptămâni, soţia sa avusese stări de rău repetate, fără precedent, similare unor crize de fiere. În acelaşi timp, subliniază că, din cunoştinţele sale, soţia Adriana nu avea probleme deosebite de sănătate. 
Autopsia a fost făcută vineri seară, iar analiza acestui examen va fi realizată la IML Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.