Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că elevii de la profilul uman care vor susţine examen la matematică la Bacalaureat vor avea de calculat lucruri de bază, cum ar fi aflarea TVA dintr-un preţ sau să stabilească, dintre două oferte de împrumut, care este mai avantajoasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Vor da o probă de competenţe de bază la matematică sau ştiinţe. Este o probă scrisă de competenţe de bază, aş sublinia, de bază, pentru că oamenii îşi imaginează nu ştiu ce trigonometrie. La matematică va fi o probă de competenţe de bază prin care se testează posibilitatea sau capacitatea absolventului de a aplica noţiuni matematice de bază în situaţii reale”, a declarat Ligia Deca, marţi, la Digi24.ro.
 
Rugată să dea un exemplu în acest sens, ea a răspuns: “Să calculeze un TVA, de exemplu, dintr-un preţ, să înţeleagă care dintre două oferte de împrumut este mai avantajoasă. Chestiuni de acest tip care sunt necesare pentru orice cetăţean, după ce a absolvit liceul, trebuie să te poţi descurca în societate. Este doar pentru a ne asigura că orice absolvent de liceu are competenţele necesare să se descurce în societate şi în viaţa reală”.
 
Luni, la prezentarea proietelor de legi ale educaţiei, Ligia Deca declara că Evaluarea Naţională va rămâne în formula de până acum, cu probe scrise la matematică, limba şi literatura română sau limba maternă, precizând că liceele pot scoate la concurs locurile la profilurile unde există concurenţă. Ea preciza că va apărea Bac-ul tehnologic şi va exista şi o probă de competenţe de bază, pentru profilul uman aceasta urmând să fie la matematică sau ştiinţe ale naturii, iar pentru profilul real, la o probă din disciplinele socio-umane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.