Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va aproba indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj-Napoca, acesta urmând a fi dotat cu aparatură medicală şi echipamente de cea mai înaltă performanţă şi cu heliport. Investiţia este estimată la 2,5 miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a spus, la începutul şedinţei de Guvern de luni, că se fac paşi importanţi în privinţa îmbunătăţirii infrastructurii medicale, menţionând că zilele trecute a participat, împreună cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, la recepţia Spitalului Orăşenesc din Mioveni, prima unitate medicală construită în ultimii 30 de ani.

"Astăzi luăm încă o decizie importantă pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Cluj-Napoca, obiectiv ce va duce la îmbunătăţirea condiţiilor medicale pentru întreaga zonă. După ce, în luna mai a acestui an, am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi, astăzi facem acelaşi lucru pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj-Napoca", a explicat Dăncilă.

Ea a afirmat că marţi la Craiova se va desfăşura dezbaterea publică pentru obţinerea acordului de mediu necesar construirii Spitalului Regional din această zonă.

"Aşadar Guvernul României acţionează consecvent, etapă cu etapă, pentru construirea spitalelor regionale cu finanţare europeană şi naţională, aşa cum ne-am angajat. Mai departe, vom depune cererile de finanţare la Bruxelles şi avem în vedere organizarea procedurilor de licitaţie şi demararea construcţiei pentru spitalele din Iaşi şi Cluj", a susţinut Dăncilă.

Potrivit acesteia, se pregăteşte aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru unitatea medicală din Craiova.

"Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj-Napoca, o investiţie estimată la peste 2,5 miliarde de lei, va fi dotată cu aparatură medicală şi echipamente de cea mai înaltă performanţă şi cu heliport. În premieră, noul spital va fi construit în jurul unui concept organizaţional de specialităţi medicale grupate în centre. Are la bază conceptul de clădire verde, care presupune o construcţie nouă sustenabilă, durabilă şi va oferi servicii integrate de înaltă calitate pentru pacienţi", a mai spus premierul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.