Cetăţenii din Sectorul 1 care solicită autorizaţii de construcţie sau certificate de urbanism sunt trimişi de la administraţia locală la Primăria Capitalei şi invers pentru aprobarea dosarelor, din cauza lipsei unei reglementări clare, a declarat, sâmbătă, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, el solicitând din partea Guvernului o Ordonanţă de Urgenţă care să clarifice cine atribuie autorizaţiile de construcţie şi certificatele de urbanism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Până în momentul de faţă, primăriile de sector acordau autorizaţiile de construcţie şi certificatele de urbanism. De două luni, aceste autorizaţii trebuie date de Primăria Capitalei. Nu este ceva clar. Ne rugăm de două luni de zile de acest Guvern tehnocrat să modifice, printr-o Ordonanţă de Urgenţă şi să spună explicit de care zone se ocupă primarul general şi primarii de sectoare. De două luni de zile tergiversează această Ordonanţă de Urgenţă pe care noi o aşteptăm", a spus Dan Tudorache.

El a solicitat Guvernului să emită, în câteva săptămâni, Ordonanţa de Urgenţă care să clarifice lucrurile.

"Petenţii care depun o solicitare de autorizaţie sau de certificat de urbanism la Primăria Sectorului 1 sunt îndreptaţi către Primăria Capitalei. Din această cauză, petenţii merg de la o primărie la alta. Vreau ca acest Guvern tehnocrat, în cele câteva săptămâni cât mai stă la guvernare, să emită această Ordonanţă de Urgenţă şi să clarifice cine atribuie autorizaţiile de construcţie şi certificatele de urbanism”, a declarat Tudorache.

Bucureştenii care vor să construiască sau să renoveze clădiri în Sectorul 1 trebuie să aştepte mai mult de 30 de zile pentru aprobarea dosarului, spun reprezentanţii Primăriei Sectorului 1, din cauza schimbării unor reguli de autorizare în zonele protejate (monumente, situri, necropole).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.