Consiliul Local al Sectorului 1 va vota, în şedinţa de marţi, cumpărarea cu preţul de 85 de euro pe metrul pătrat a unei suprafeţe de 2,7 hectare destinate spitalului municipal ce va fi construit în zona de nord a Capitalei, alte 4,5 hectare venind de la Primăria Capitalei, a precizat, joi, Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avem acum şapte hectare. O să intrăm cu studiul de fezabilitate, să ne dea OK-ul, să cerem acordul Primăriei Capitalei, Consiliului, că la orice facem noi în sector cerem acordul Primăriei Capitalei, nu cred că sunt probleme. Va fi un spital general şi de urgenţă. Terenul l-am cumpărat. Am avut patru hectare şi jumătate de la Primăria Capitalei, era o clădire a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială (DGAS) erau nişte construcţii din 1970, le relocăm undeva în zona Odăi. Am achiziţionat 2,7 hectare. Deci avem şapte hectare. A fost o comisie, am înţeles undeva la 85 de euro pe metrul pătrat. Atât a stabilit comisia din Primăria Capitalei, comisie formată din câte un membru de la fiecare partid. A fost o negociere care a durat aproximativ două luni. Bucureşti - Târgovişte numărul 10 este adresa. Este un preţ pe care aşa l-au negociat. Terenul în zonă este peste 100 şi ceva de euro din ce am auzit. Ştiu de la cine a fost luat terenul”, a declarat Dan Tudorache în timpul unei vizite la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Edilul nu a dorit să precizeze şi cine este persoana de la care municipalitatea urmează să cumpere această suprafaţă de teren, însă a precizat că este un singur lot şi un singur vânzător care deţine terenul învecinat celui cedat de municipalitate.

Tudorache mai spune că în şedinţa de marţi a Consiliului Local al Sectorului 1 va fi supusă la vot propunerea ca Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a Sectorului 1 să fie mandatată să cumpere suprafaţa de teren, iar atunci va fi anunţat şi numele vânzătorului de la care primăria face achiziţia.

Spitalul care va fi construit în Sectorul 1, în zona de nord a Capitalei, cu statut de spital municipal, va avea mai multe specialităţi, dar şi o secţie pentru arşi, a declarat, în 26 august, pentru News.ro, primarul Sectorului 1, precizând că niciunde în lume nu se mai construiesc spitale doar pentru o anumită specialitate.

Dan Tudorache a precizat că Primăria Sectorului 1 are deja banii necesari pentru construcţie.

Primăria Sectorului 1 a anunţat, în 26 august, că noul spital va fi construit după toate standardele clinicilor de renume din Europa, centrul de sănătate urmând să fie dotat cu aparatură de ultimă generaţie.

Noua unitate sanitară va funcţiona pe strada Bucureşti-Târgovişte numărul 10, ca spital municipal, va fi operator de servicii medicale pentru toţi bucureştenii şi va avea un principiu complet de eficientizare a actului medical, ceea ce înseamnă că investigaţiile, diagnosticul, tratamentul şi recuperarea pacienţilor se vor face în acelaşi centru medical.

Inspecţia Sanitară a dispus, în 14 iulie, suspendarea activităţii în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Arşi din Capitală, până la rezolvarea mai multor probleme, spitalul fiind amendat atunci cu 6.000 de lei. Ministerul Sănătăţii preciza atunci că măsurile pe care trebuie să le ia spitalul sunt igienizarea totală a secţiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie şi remedierea instalaţiei de climatizare.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a cerut Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov să dirijeze cazurile grave la alte spitale cu secţii de arşi, respectiv la Spitalul Militar, Spitalul Bagdasar-Arseni, Spitalul Agrippa Ionescu şi Spitalul Floreasca, iar pentru chirurgie plastică, la Spitalul Universitar de Urgenţă. De asemenea, tot în 14 iulie s-a dispus închiderea Unităţii de Transfuzii Sanguine a Spitalului de Arşi, care nu avea autozizaţie.

Măsurile au fost luate după ce Gazeta Sporturilor a difuzat o înregistrare video de la Spitalul de Arşi cu un pacient care avea viermi într-o plagă din spatele urechii, imaginile fiind filmate de un medic care spunea că în unitatea sanitară mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte. Imaginile au fost realizate în secţia ATI a spitalului. În aceeaşi zi în care au fost difuzate imaginile, pacientul, în vârstă de 77 de ani, a decedat.

Tot la Spitalul de Arşi, o femeie de 68 de ani a murit la câteva zile după ce i-a fost administrată o transfuzie cu o grupă greşită de sânge.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spunea atunci că, dacă se întâmplă în România un accident cu victime cu arsuri, pacienţii trebuie trimişi în străinătate, pentru că nu există posibilitatea de a fi îngrijiţi în ţară, în condiţiile în care la Spitalul de Arşi din Capitală situaţia este gravă, iar la Secţia de arşi de la Floreasca toate paturile sunt ocupate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.