Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat joi, după şedinţa de Guvern, că în cel mai scurt timp urmează să fie efectuate plăţile pentru cheltuielile de cazare aferente persoanelor care au găzduit refugiaţi din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cel mai scurt timp urmează să fie efectuate plăţile pentru cheltuielile de cazare aferente persoanelor care au găzduit refugiaţi din Ucraina, în primele trei luni ale anului, este vorba de ianuarie, februarie şi martie, lunile pentru care asu fost deja centralizate situaţiile pentru aceste cheltuieli”, a spus Dan Cărbunaru după şedinţa Executivului. 

El a arătat că sunt peste 4 milioane de ucraineni care au trecut prin România de la debutul agresiunii militare ruse din Ucraina şi aproape 100.000 se află încă pe teritoriul României. 

”Mulţi dintre ei au beneficiat de sprijinul concret pe care cetăţenii români au înţeles să îl ofere, oameni care şi-au deschis uşile caselor pentru a-i primi pe semenii lor”, a precizat Dan Cărbunaru. 

Purtătorul de cuvânt al Executivului a arătat că, în baza deciziei luate astăzi de Guvern, din bugetul de stat urmează să fie făcute aceste plăţi, în condiţiile în care ”toate cheltuielile pentru anul trecut au fost deja suportate de statul român”. ”Aceste sume urmează să fie acoperite, completate, prin fondurile de la Uniunea Europeană care urmează să ajungă în vara acestui an, cel mai probabil în luna iunie”, a spus Cărbunaru. 

Reprezentantul Executivului a mai arătat că în luna mai, în baza noului cadru generat de Guvern, va fi continuat sprijinul pe care România îl acordă refugiaţilor ucraineni. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.