Vicepremierul Dan Barna afirmă că autorităţile discută "pentru a găsi cea mai bună variantă pentru a nu mai încuraja ca România să fie un cimitir de maşini cum, din păcate, încă mai este cazul”. Barna a ţinut să precizeze că nu se pune problema introducerii unei noi taxe pentru proprietarii de autovehicule vechi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Este o discuţie, nu e vorba despre introducerea vreunei noi taxe, este o discuţie legată de cum descurajezi revărsarea de maşini vechi, de maşini mai vechi de 15-20 de ani în piaţa românească, maşinile de care ţările vestice vor să scape. Şi aici, încercăm să găsim şi sunt discuţiile pentru a găsi cea mai bună variantă pentru a nu mai încuraja ca România să fie un cimitir de maşini cum, din păcate, încă mai este cazul”, a declarat Dan Barna, sâmbătă, în judeţul Prahova, răspunzând unei întrebări.
 
Luna aceasta, şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că Ministerul Transporturilor lucrează la o "propunere de descurajare" a înmatriculării autovehiculelor mai vechi de 15 ani, care sunt mai poluante, acesta afirmând că nu va fi vorba despre o taxă.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.