Elevii din instituţiile de învăţământ din judeţul Iaşi nu vor merge luni şi marţi la cursuri, a decis conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), măsura fiind luată ca urmare a închiderii mai multor drumuri, pe fondul viscolului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea ISJ Iaşi a anunţat că se suspendă cursurile în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi în zilele de luni 9 şi marţi 10 ianuarie.

Măsura a fost luată ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, mai multe drumuri din judeţul Iaşi fiind închise din cauza viscolului.

Duminică după-amiază este închis circulaţiei drumul naţional 28A, între Paşcani şi Târgu Frumos, unde se acţioneză cu utilaje.

Totodată, potrivit conducerii Consiliului Judeţean Iaşi, sunt închise circulaţiei rutiere următoarele tronsoane de drum judeţean: Iaşi-limită judeţul Vaslui (DJ 248A), Ţibăneşti-Dagâţa (DJ 246), Grozeşti-Moşna (DJ 244F), Strunga-Oţeleni (DJ 280), DN28-Cozmeşti (DJ 244G) şi Blăgeşti-Coasta Măgurii (DJ 281C).

Pe celelelalte drumuri judeţene, circulaţia rutieră se desfaşoară normal, în condiţii de iarnă.

În cursul zilei de luni, temperaturile vor scădea până spre minus 20 de grade.

Luni şi marţi vor fi închise şcolile, grădiniţele şi liceele din judeţele Timiş, Brăila, Galaţi, Dolj, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Buzău, Vrancea, Ilfov, precum şi din Capitală.

De asemenea, luni sunt suspendate cursurile din toate şcolile din judeţele Vaslui, Teleorman şi Călăraşi.

În judeţele Cluj, Braşov şi Prahova cursurile vor fi reluate, luni, după programul normal.

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, un cod galben de vreme geroasă în toată ţara până pe 9 ianuarie inclusiv, temperaturile urmând să coboare frecvent la -25 de grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.