Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a discutat cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţă Internă, despre măsurile pentru accelerarea campaniei de vaccinare care vor fi adoptate. "Mulţumim pentru sprijinul constant al Comisiei Europene. (...) Apreciem mesajul dumneavoastră puternic privind măsurile care trebuie luate pentru asigurarea liberei circulaţii în condiţii de siguranţă sanitară a cetăţenilor europeni în contextul utilizării certificatului digital", a transmis Cseke.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a avut o întrevedere, joi, la sediul Ministerului Sănătăţii, cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţă Internă, care se află într-o vizită de lucru în România.
 
Potrivit Ministerului Sănătăţii, cei doi oficiali au abordat subiecte de interes pentru domeniul sanitar european, precum derularea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, aprovizionarea cu vaccin anti-COVID-19, dar şi măsuri luate de statele membre în acest context epidemiologic privind utilizarea certificatului digital. 
 
Ministrul interimar al Sănătăţii l-a informat pe comisarul european despre situaţia epidemiologică la nivel naţional şi despre stadiul campaniei de vaccinare anti-COVID- 19.
 
De asemenea, Cseke Attila a discutat cu înaltul oficial european despre măsurile identificate pentru accelerarea campaniei de vaccinare care vor fi adoptate în perioada următoare. 
 
"Mulţumim pentru sprijinul constant al Comisiei Europene. Astăzi voi avea o convorbire telefonică şi cu doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate. Apreciem mesajul dumneavoastră puternic privind măsurile care trebuie luate pentru asigurarea liberei circulaţii în condiţii de siguranţă sanitară a cetăţenilor europeni în contextul utilizării certificatului digital", a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, citat în comunicatul MS.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.