Profesorul universitar Cristian Preda a anunţat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că va intra în grevă japoneză şi le va explica studenţilor, la începutul fiecărui curs, că este foarte grav să plagiezi şi să ai ministru care plagiază şi mai mult, care face o lege să se protejeze pe sine. El a menţionat că i-a chemat şi pe profesorii din şcoli, din licee şi universităţi, să facă acelaşi lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voi intra în grevă japoneză şi le voi explica studenţilor, la începutul fiecărui curs, că este foarte grav să plagiezi şi este foarte grav să ai ministru care plagiază şi mai mult, că face o lege să se protejeze pe sine. Nu mai este o lege pentru interesul general, este o lege pentru interesul propriu”, a spus Cristian Preda. 

El a precizat că, ”atunci când sunt confruntaţi cu propria impostură, când se descoperă plagiatul, pagiatorii devin brusc originali. Ni se spune, dacă e doar un îndrumar, un curs universitar, brusc, poţi să furi. Cum e asta, te duci la brutărie, furi o pâine, şi spui că pâinea este un element fără valoare care nu foloseşte la alimentaţie. (..) Această originalitate forţată îi afundă în ridicol. Această lipsă de maturitate a celor care sunt prinşi în impostură le face foarte mult rău”, a mai spus el. 

Cristian Preda a precizat că va sta în această grevă japoneză atâta timp cât ”starea aceasta, acest impas moral, această atitudine jignitoare faţă de profesori este cultivată”.

”I-am chemat şi pe profesorii din şcoli, din licee şi universităţi, să facă acelaşi lucru. Noi profesorii avem obligaţia să le spunem copiilor, studenţilor, elevilor cum stau lucrurile. (..) Dacă ascundem această mizerie sub preş de teama că ne face un rău inspectorul, directorul de şcoală, rectorul ministrul, dacă ascundem acest lucru facem un rău copiilor”, a precizat profesorul. 

 

Universitatea Bucureşti a reacţionat, marţi, la acuzaţia de plagiat care i se aduce ministrului educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi cere o analiză serioasă, care să fie realizată fără niciun fel de presiune. La rândul lor, reprezentanţii Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) au transmis că un plagiat rămâne plagiat, indiferent de nuanţele introduse sau care se doresc a fi introduse în legislaţie.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.