Corpul de Control al ministrului Apelor şi Pădurilor va face verificări în Parcul Naţional Semenic, au anunţat marţi reprezentanţii ministerului, după ce săptămâna trecută senatorul USR Mihai Goţiu a solicitat o anchetă a Corpului de Control al prim-ministrului cu privire la incendiile care au avut loc în Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Apelor şi Pădurilor (MAP) a luat act de declaraţiile publice făcute de domnul senator Mihai Goţiu, vicepreşedinte al Senatului României, prin care se solicită efectuarea unui control asupra unor presupuse nereguli în Parcul Naţional Semenic. În baza afirmaţiilor făcute de un membru al Parlamentului şi considerând că este inacceptabil ca asupra instituţiilor care funcţionează în subordinea sau sub autoritatea MAP să planeze suspiciuni de orice natură, ministrul Apelor şi Pădurilor, doamna Adriana Doina Pană, a dispus Corpului de Control al Ministrului să demareze, de urgenţă, un control în zona menţionată”, anunţă ministerul.

Astfel, începând de marţi, reprezentanţii ministerului vor face controale în Parcul Naţional Semenic şi vor analiza documentele de la instituţiile de regim silvic care se ocupă de administrarea parcului, pentru verficarea modului în care au fost respectate amenajamentul silvic şi prevederile legale în ceea ce priveşte valorificarea lemnului, precum şi efectuarea lucrărilor de împădurire şi întreţinere a culturilor.

Reprezentanţii ministerului precizează că specialiştii Corpului de Control pot verifica doar aspectele ce ţin de regimul silvic şi nu au atribuţii legale pentru a constata dacă afirmaţiile senatorului Mihai Goţiu sunt adevărate sau nu, precum cauza producerii incendiilor din parc.

În 19 iulie, senatorul USR Mihai Goţiu i-a solicitat premierului efectuarea unei anchete cu privire la incendiile care au avut loc recent în Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.