Furtunile care s-au manifestat cu averse de ploaie, vânt puternic şi descărcări electrice au generat efecte în cinci judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Doar în Capitală, un copac a căzut pe carosabil, iar alţi patru au fost smulşi de vând, avariind şase autoturisme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit unui bilanţ transmis, luni, de către reprezentanţii IGSU, furtunile din ultimele ore au provocat probleme în judeţeşe Dâmboviţa. Dolj, Giurgiu, Gorj şi Teleorman, dar şi în municipiul Bucureşti.

 

În Capitală, un copac a căzut pe carosabil, iar patru au fost doborati de vânt, avariind şase autoturisme.

 

În majoritatea judeţelor afectate au fost copaci doborâţi de vânt, iar în oraşul Videle, din judeţul Teleorman, o casă a fost lovită de trăsnet.

 

S-au mai înregistrat acoperişuri avariate din cauz vitezei extrem de mari cu care a bătut vântul în rafale.

”Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică au fost semnalate avarii în patru localităţi din judeţele aflate sub incidenţa avertizărilor meteo. Echipe specializate acţionează în teren pentru remedierea situaţiei in cel mai scurt timp. Nu au fost semnalate persoane în dificultate sau alte probleme deosebite din cauza efectelor de vreme rea”, anunţă IGSU.

Pentru evitarea producerii unor evenimente care pot afecta viaţa şi bunurile, pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, IGSU recomandă adăpostirea în locuinţe sau alte spaţii care asigură protecţia şi deconectarea aparaturii casnice din locuinţă.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, pompierii cer ca parcarea autoturismelor să se realizeze în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi zona de munte a judeţelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna şi Buzău se află sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică, începând de duminică, de la ora 20:00 până luni la ora 23:00. fiind anunţate averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

 

Sub cod galben se află sudul Banatului, jumătatea estică a Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei şi local Transilvania, unde temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă în general între 25 şi 50 l/mp.

 

De asemenea, hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii locale, viituri şi torenţi pentru bazine hidrografice din cea mai mare parte a ţării, valabilă de duminică, ora 20.00, până marţi, ora 18.00. Cele mai mari probleme pot să apară în noaptea de luni spre marţi, când o parte din judeţele tării vor fi sub cod portocaliu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.