Consulul general al României la Bilbao, Marian Popescu, este, de joi, Cetăţean de Onoare al judeţului Buzău. Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre, titlul i-a fost acordat ca "semn al aprecierii şi recunoaşterii aportului în deschiderea canalelor de comunicare între judeţul Buzău şi autorităţile spaniole în scopul stabilirii şi promovării unor relaţii de colaborare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Buzău a semnat în acest an un acord de cooperare economică între judeţul Buzău şi regiunea La Rioja, devenind astfel singurul judeţ din România care semnează un astfel de acord cu o regiune spaniolă, iar consulul general al României la Bilbao, Marian Popescu, a iniţiat şi militat pentru încheierea acestui acord.

"Este o mare onoare pentru mine să asist astăzi la această şedinţă în care se propune acordarea titlului de cetăţean de onoare. Este o mare onoare aşadar, pentru că eu sunt locuitor al judeţului Buzău şi chiar dacă locuiesc acum în altă parte, de mulţi ani în cartea mea de identitate este domiciliul din oraşul Pătârlagele şi oriunde voi merge, voi merge cu mândrie ca locuitor al Buzăului şi mă bucur că reuşesc să vin din când în când acasă”, a spus Marian Popescu, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean în care i-a fost conferit titlul de cetăţean de onoare.

Marian Popescu, care este din oraşul Pătârlagele, judeţul Buzău, a absolvit Liceul de Poliţie „Neagoe Basarab” care a funcţionat la Buzău în anul 1995, iar până în anul 2002 a activat în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. A intrat ulterior în diplomaţie, iar din anul 2014 este consul general al României la Bilbao.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.