Un protest al angajaţilor CT Bus, compania de transport public din municipiul Constanţa, a avut loc, miercuri, în faţa Primăriei, oamenii cerând o creştere a salariilor cu 1.000 de lei, dar şi un spor de muncă grea de cel puţin 15%. Salariaţii au transmis că, dacă nu vor găsi înţelegere, se poate ajunge la blocarea transportului în comun în municipiul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Zeci de angajaţi ai firmei de transport public din Constanţa s-au adunat, miercuri, pe platoul din faţa Primăriei. Ei sunt nemulţumiţi de modul cum decurg negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă de la CT Bus. 
 
”Ne-am strâns în faţa Primăriei deoarece am început negocierile la un nou contract colectiv de muncă care tergiversează de aproape trei luni, nu am găsit o cale de înţelegere cu conducerea, nici cu cei din Primărie”, a declarat preşedinte Sindicatului Liber Transport Comun Constanţa, Toma Daniel. 
 
El a precizat că angajaţii doresc o creştere a salariului cu 1.000 de lei. 
 
“Am solicitat o creştere de salariu cu 1.000 de lei şi un spor de muncă grea al conducătorilor auto, de minim 15% deoarece munca este foarte, foarte grea. Dacă revendicările nu vor fi luate în  seamă vom ajunge şi la blocarea transportului în comun în Constanţa”, a explicat liderul de sindicat.
 
El a menţionat că în prezent un şofer CT Bus câştigă 3.000 de lei pe lună.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.