Directoarea Liceului Traian din municipiul Constanţa, pe care Asociaţia Elevilor o acuzase că ar fi săvârşit mai multe abuzuri şi ceruse să fie demisă, a fost schimbată din funcţie de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) la începutul acestei săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că, în 2 decembrie, Consiliul de Administraţie al ISJ a hotărât încetarea detaşării în interesul învăţământului din funcţia de director a Gabrielei Costea, numită la conducerea Liceului Teoretic "Traian” din Constanţa, începând din 2 septembrie 2019. 
 
"Decizia de încetare a detaşării din funcţia de director a fost luată în urma gestionării necorespunzătoare a situaţiei conflictuale de la Liceul Teoretic Traian, care a fost semnalată de către Asociaţia Elevilor şi Avocatul Poporului”, se arată în comunicat. 
 
Funcţia de director al Liceului Traian din Constanţa va fi ocupată, începând din 4 decembrie, de Zoia-Gabriela Bucovală, cadru didactic titular la Liceul Teoretic Traian.
 
Zoia-Gabriela Bucovală este fost inspector general al ISJ Constanţa.
 
Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a solicitat, la sfârşitul lunii octombrie, demiterea directoarei de la Liceul Teoretic "Traian" din municipiul Constanţa din cauza mai multor abuzuri pe care acesta le-ar fi săvârşit, amintând de faptul că a obligat membrii Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ să semneze un acord de confidenţialitate prin care să nu divulge informaţii de interes public discutate în cadrul şedinţelor şi că a introdus în regulamentul de funcţionare al liceului o prevedere care statuează, printre interdicţiile elevilor, şi pe aceea de a aduce atingere imaginii instituţiei de învăţământ, această măsură încâlcând Statul Elevilor.
 
AEC arăta că vicepreşedintele asociaţiei, Roxana-Ioana Şerban, reprezentant al elevilor în Liceul Teoretic "Traian" din Constanţa, a făcut public un document privind banii ce sunt strânşi de către asociaţia de părinţi a liceului pentru acoperirea cheltuielilor privind paza şcolii şi alte materiale precum roll-up-uri pentru zilele şcolii, bani pentru serbări, detergenţi etc. În document se regăseşte suma pe care fiecare clasă trebuie să o achite, ea fiind raportată la numărul de elevi/clasă înmulţit cu suma de 100 lei/elev.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.