Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa mai are nevoie de aproape 24 de milioane de lei până la sfârşitului anului pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare a instituţiei, iar Consiliul Judeţean Constanţa caută soluţii pentru obţinerea fondurilor necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că preşedintele Mihai Lupu, împreună cu Administratorul Public al judeţului, Gabriel Monea, au avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa şi cei ai sindicatelor reprezentative la nivelul direcţiei, pentru a discuta cu privire la impasul financiar în care se află în prezent această instituţie.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
“În acest moment, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, se confruntă cu o situaţie financiară delicată, având nevoie, până la finele anului, de suma de 23.924.100 lei, pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare a instituţiei. Preşedintele CJC a precizat că situaţia financiară a fost adusă la cunoştinţa factorilor decizionali guvernamentali şi a Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa, prin adresele de înaintare şi fundamentare a solicitărilor de alocări bugetare de la Ministerul Finanţelor, care nu au fost materializate prin repartizări de resurse financiare suficiente”, se arată în comunicatul CJC. 
 
În cadrul întâlnirii, Mihai Lupu a dispus eliminarea unor cheltuieli ce pot fi alocate în bugetul anului viitor, pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru buna funcţionare a instituţiei. 
 
“Vom întreprinde toate demersurile necesare pentru obţinerea fondurilor necesare funcţionalităţii atât a centrelor de plasament, cât şi a instituţiei DGASPC. Astăzi am retransmis către Ministerul Finanţelor, o nouă notă de fundamentare, cu privire la necesarul de finanţare. În acest moment, bugetul de funcţionare lunar al DGASPC este de aproximativ 11 milioane lei, bani care, din păcate, până în prezent nu au fost alocaţi. Am convenit la formarea unui grup de lucru, împreună cu reprezentanţii sindicatelor şi cu aparatul de specialitate al DGASPC, în cadrul căruia vom face o verificare amănunţită asupra tuturor costurilor necesare funcţionării instituţiei, a organigramei DGASPC, dar şi a nefinalizării investiţiilor în ceea ce priveşte casele protejate de tip familial”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 
În cadrul discuţiilor, sindicatele prezente şi-au manifestat nemulţumirea faţă de această situaţie şi au anunţat că vor declanşa conflict de muncă, conform legislaţiei în vigoare.
 
Consiliul Judeţean a precizat că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa a fost penalizată, în acest an, cu 25% din cotele defalcate din TVA pe venit care i se cuveneau. Sancţiunea a fost aplicată deoarece nu au fost construite locuinţe protejate asumate până la sfârşitul lui 2020.
 
Din acest motiv, DGASPC este în criză financiară şi nu dispune de fondurile necesare asigurării în totalitate a cheltuielilor salariale până la finele anului, a mai menţionat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.