Consiliul Local (CL) Predeal ar putea fi dizolvat, după ce şapte consilieri locali au demisionat şi nu mai există cvorum, iar CL nu s-a mai întrunit din luna iunie, a anunţat Prefectura Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
“Prefectura Braşov analizează structura deliberativului de la Predeal care, din luna iunie, deşi legal convocat, nu a reuşit întrunirea cvorumului în vederea adoptării
de acte administrative. Dat fiind faptul că şapte consilieri locali şi-au prezentat demisiile, apreciem că sunt întrunite condiţiile juridice în vederea sesizării
instanţei cu privire la dizolvarea Consiliului Local (CL) Predeal”, a transmis Prefectura Braşov.
Prefectul Marian Rasaliu a anunţat că pentru eliminarea blocajului de la Consiliul Local Predeal este analizată posibilitatea intrării în procedură de dizolvare a CL. 
“Blocajul a ajuns la un nivel la care eu consider că se impun a fi luate hotărâri foarte importante în acest moment. Dintr-un total de 15 consilieri locali în funcţie, şapte sunt demisionari, iar un mandat s-a vacantat. În aceste condiţii,dacă este convocat CL Predeal, sunt doar şapte membri, ceea ce înseamnă lipsă de cvorum cu o persoană. Astfel, analizăm situaţia de a intra în procedură de dizolvare a CL Predeal şi în felul acesta să deblocăm situaţia administrativă la nivelul oraşului", a anunţat prefectul.  
Prefectura Braşov a precizat că în zilele de 16 iulie, 24 iulie şi 1 august, Consiliul Local Predeal a fost convocat, dar consilierii nu s-au prezentat la lucrările şedinţei. De asemenea, pe data de 31 iulie, şapte consilieri au demisionat şi nu există cvorum pentru întrunirea CL.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.