Consiliul Judeţean Galaţi a lansat licitaţia pentru modernizarea şi extinderea DN25 la patru benzi, pe o distanţă de aproximativ 40 de kilometri, pe ruta: ieşire din municipiul Galaţi - Movileni - Şendreni - Braniştea - Independenţa - Piscu - Tudor Vladimirescu - Hanu Conachi (intersecţia cu DN25A). Valoarea totală a acestei investiţii este de 1.522.200.000 de lei (TVA inclus), sumă care include lucrările şi partea de exproprieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este o investiţie vitală pentru Galaţi, având în vedere ca DN25 este cel mai circulat şi cel mai aglomerat drum din judeţul nostru, cu un trafic de aproximativ 6.000 de maşini în 24 de ore pe anumite porţiuni, din care aproape 20% sunt camioane. De aceea, m-am implicat total şi am realizat un parteneriat cu CNAIR pentru a extinde acest drum la patru benzi. Este un proiect uriaş, de peste 300 de milioane de euro, extrem de complex din punct de vedere tehnic, pentru că vom moderniza toate podurile şi pasajele de cale ferată de pe traseu, inclusiv podul de la Piscu. Mai mult, vom construi poduri şi pasaje de cale ferată noi, în imediata apropiere a celor existente, pentru a putea extinde şi în aceste zone drumul la patru benzi. De asemenea, pentru a reduce numărul mare de accidente de pe acest drum, vom monta, pe toţi cei aproximativ 40 de kilometri, parapeţi de delimitare a celor două sensuri de circulaţie”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, potrivit unui comunicat de presă al CJ Galaţi.


El a mai spus că  „practic, drumul va fi modernizat complet de la ieşirea din municipiul Galaţi, de undeva din zona Tirighina (Borcan) până la Hanu Conachi, la intersecţia cu DN25A, drumul care duce către Năneşti,  pe care îl vom extinde, de asemenea, la patru benzi, până la intersecţia cu viitorul Drum Expres Brăila – Focşani”.


„De aceea, am decis să nu ne oprim la Tudor Vladimirescu, cum era în varianta iniţială, şi să modernizăm drumul până la Hanu Conachi, pentru a avea un drum modern şi mult mai sigur de la Galaţi până la Autostrada Moldovei”, a conchis Costel Fotea.

Finanţarea acestei investiţii va fi asigurată din fonduri europene, în cadrul Programului de Transport 2021-2027.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.