Consilierii judeţeni din Buzău au votat, vineri, bugetul judeţului, mai repede decât în alţi ani, ceea ce, potrivit preşedintelui CJ, Petre Emanoil Neagu, reprezintă un avantaj pentru că odată ce vremea va permite se vor putea începe lucrările. Bugetul judeţului Buzău este în valoare de 100 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"S-a votat astăzi bugetul, mai repede decât în alţi ani, şi asta înseamnă că odată cu venirea primăverii putem începe lucrările. Este un buget echilibrat care poate deveni un buget bun sau foarte bun cu o singură condiţie. Prin grija personalului propriu din CJ să reuşim să atragem cât mai multe fonduri europene pentru că avem foarte multe proiecte care se leagă de fonduri europene”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu. 
 
Bugetul judeţului Buzău este în valoare de 100 de milioane de euro, iar Neagu a spus că acesta ar putea ajunge undeva la 130 de milioane de euro dacă se va reuşi atragerea de fonduri europene pentru toate proiectele propuse. 
 
"Avem multe proiecte pe infrastructură medicală şi rutieră, avem şi multe lucrări din fonduri proprii şi sper ca lucrurile să meargă într-o normalitate pentru că nu este important nici ceea ce vorbeşti, nici ceea ce îti propui, ci este important ceea ce laşi după tine, iar dacă laşi ceva după tine atunci şi cetăţenii vor fi mulţumiţi”, a mai spus Neagu.
 
Potrivit preşedintelui CJ Buzău, chiar dacă bugetul, la o primă vedere, ar fi unul bun, există şi o temere legată de creşterile de preţ din ultima vreme, mai ales cele privind energia.
 
"Din nefericire, preţurile au luat-o la galop la energie, combustibili, materiale de construcţii şi sper să nu avem probleme pentru că în afară de drumuri, cultură, investiţii, avem şi problema asta de a reuşi să ţinem în echilibru facturile, la Spitalul Judeţean, de exemplu, la Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie a Copilului şi aici este posibil să apară o problemă pentru că există o ambiguitate în ce se va întâmpla pe viitor. Tare îmi este frică să nu avem probleme cum am avut cu creşterea preţurilor la materiale de construcţii când câştigătorii unor licitaţii nu au mai putut face faţă creşterii preţurilor, dar sper ca cei care trebuie să se ocupe să reglementeze din timp aceste treburi”, a precizat Petre Emanoil Neagu. 
 
De asemenea, Neagu a spus că trebuie ca Guvernul să reglementeze odată situaţia pentru că dacă nu se poate ajunge în situaţia de a nu exista bani decât pentru plătit salarii şi facturi.
 
"În ceea ce priveşte facturile, încă nu au venit toate la utilităţi, la energie electrică de exemplu nu au venit. Sper însă ca Guvernul să reglementeze aceste probleme din timp. Logic că facturile vor fi mai mari şi de asta spun că trebuie să fim atenţi la bani să nu ajungem în situaţia să putem plăti doar salarii şi utilităţi”, a spus preşedintele CJ Buzău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.