Consilierul general USR Ana Ciceală susţine că, în timp ce primarul Capitalei Gabriela Firea vorbeşte despre faliment, primăria organizează un festival de folclor care costă 1,4 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

””Suntem în faliment nedeclarat” spunea primarul Capitalei acum câteva zile. Între timp, pe SICAP (platforma de achiziţii publice), au apărut noi achiziţii pentru organizarea Festivalului de Folclor. În total, costurile pentru acest eveniment se ridică la nu mai puţin de 1,4 milioane de lei. Încă o dovadă că Gabriela Firea una spune şi alta face”, scrie pe Facebook Ciceală referindu-se la Festivalul Internaţional de Folclor ”Muzici şi Tradiţii în Bucureşti”.

Ea susţine că sumele alocate în ultimii trei ani ”instituţiilor care se ocupă de bâlciuri, festivaluri şi statui” ar fi putut fi utilizate pentru a plăti mare parte din datoriile RADET, iar cu banii daţi companiilor municipale ar fi reparat mare parte din reţeaua de termoficare din Capitală.

ŢDar asta dacă Gabrielei Firea i-ar fi păsat totuşi de Bucureşti. Din păcate, ”primarul faliment” face singurul lucru la care se pricepe de minune:  toacă banul public pe tot felul de manifestări pe cât de scumpe, pe atât de inutile”, conchide consilierul general USR.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a declarat luni că toate oraşele şi municipiile sunt într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar şi că Guvernul României, ”cel care a fost condus de facto de fostul preşedinte al partidului”, este vinovat. Ea a anunţat că Primăria a solicitat un împrumut de la Trezorerie, precizând că speră ca miercuri să fie aprobat, ”pentru a plăti o factură la gaze”.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.