Andrian Ţîbîrnă a câştigat postul de manager la Spitalul Obregia din Capitală cu un plan de management plagiat după cel al predecesoarei lui, Monica Boer şi, deşi a avut cea mai slabă prezentare de proiect, a obţinut nota 9,92, susţine consilierul general USR Ana Ciceală. Ea spune că a sesizat Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, ASSMB, Corpul de Control al primarului Capitalei şi Comisia de Disciplină a Spitalului Obregia în legătură cu suspiciunea de plagiat şi cu privire la eliminarea posibil ilegală din concurs a unui alt candidat la funcţia de manager al Spitalului Obregia, Doina Tilea, precum şi în legătură cu neregulile relatate de angajaţi ai spitalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sfânta mediocritate conduce astăzi spitalele din Bucureşti. Asta este concluzia la care am ajuns după ce am participat la şapte susţineri publice de proiecte de management în cadrul concursurilor ce au avut loc în decembrie şi ianuarie pentru conducerile spitalelor din Bucureşti. Peste tot aceeaşi teamă de transparenţă, aceeaşi teamă de concurenţă şi aceeaşi atmosferă de complicitate vinovată şi irascibilă”, a scris marţi pe Facebook consilierul general USR Ana Ciceală.

Ea povesteşte modul în care s-a desfăşurat concursul pentru postul de manager de la Spitalul Obregia, la care ar fi candidat Andrian Ţîbîrnă, numit iniţial de primarul Capitalei Gabriela Firea manager interimar primăvara trecută după ce Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB) nu i-a mai prelungit mandatul Monicăi Boer în urma unei anchete a Gazetei Sporturilor vizând achiziţii supraevaluate la Spitalul Obregia.

„Personajul principal în concurs: Adrian Ţîbîrnă, genul de client politic şi directoraş de casă al familiei Firea – Pandele. Domnul Ţîbîrnă vine de la Direcţia de Protecţie Socială din Primăria Voluntari, această veritabilă pepinieră de cadre a mandatului Firea. Domnul Ţîbîrnă a candidat de unul singur, din poziţia de manager interimar, pe un model deja patentat şi la restul spitalelor”, scrie Ana Ciceală.

Ea precizează că Andrian Ţîbîrnă a fost singurul candidat, pentru că Doina Tilea a fost eliminată în mod ilegal din concurs. De asemenea, adaugă ea, planul de management al lui Ţîbîrnă este plagiat după cel al Monică Boer.

„Am aflat că proiectul domnului Ţîbîrnă ar fi un plagiat ordinar şi că sub conducerea sa interimară lipsesc autorizaţii de funcţionare, lipseşte curăţenia (aşa cum m-am convins şi eu însămi), nu sunt consolidate anumite secţii, iar execuţia bugetară este praf”, notează Ciceală.

Consilierul general USR spune că, deşi Andrian Ţîbîrnă a fost „jalnic la toate capitolele”, iar prezentarea sa a fost slabă, a luat nota 9,92 la concurs.

„Este manager confirmat pe post la Spitalul Obregia până în 2021, unitate cu un buget de aproape 30 de milioane de euro pe an. Cu gândul la asta, îmi vine şi mie să spun ”Doamne-ajută!” pentru că nu cred că aş putea să-mi mai fac prea multe speranţe cu privire la competenţele manageriale ale acestui domn”, subliniază Ana Ciceală.

Ea mai scrie că a sesizat deja Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii, ASSMB, Corpul de Control al primarului Capitalei şi Comisia de Disciplină a Spitalului Obregia cu privire suspiciunea de plagiat şi cu privire la eliminarea Doinei Tilea din concurs, precum şi în legătură cu neregulile relatate de angajaţi ai spitalului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.