Conducerea Colegiului Naţional "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Buzău, închis întrucât un elev a fost în contact direct cu o femeie diagnosticată cu coronavirus, face apel la calm, anunţând totodată că, în perioada în care copiii nu vor merge la şcoală, profesorii vor lucra cu elevii pe platforma educaţională Adservio, implementată în 27 de şcoli din municipiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, conducerea Colegiului "B.P. Hasdeu" menţionează că măsura închiderii şcolii mai devreme cu o zi faţă de restul şcolilor este justificată, întrucât unul din cei trei contacţi direcţi ai femeii diagnosticată cu coronavirus este elev al acestei şcoli.

"Colegiul a luat măsuri de dezinfectare a tuturor spaţiilor-săli de clasă, holuri, laboratoare, sală de sport, internat, centrul de informatică. Facem un apel la calm, pe care îl adresăm tuturor elevilor, părinţilor şi profesorilor hasdeeni. Împreună trebuie să gestionăm foarte bine această situaţie. Părinţii să se îngrijească de copii şi să îi ţină acasă, în aşa fel încât situaţia actuală să nu se agraveze. Orice informaţie venită din partea părinţilor referitoare la situaţia în care ne aflăm ne este utilă. Aşa cum am gestionat, cu responsabilitate, gripa sezonieră, vom proceda şi în momentul de faţă, convinşi că întreaga comunitate hasdeiană ne este solidară. În această perioadă nu se vor desfăşura activităţi educaţionale, culturale, sportive, în colegiu”, a transmis conducerea Colegiului "B.P.Hasdeu".

În acelaşi comunicat, se arată că, în perioada în care copiii vor sta acasă, profesorii colegiului vor lucra cu elevii pe platforma educaţională Adservio, implementată în mai multe şcoli din Buzău.

Unul dintre elevii Colegiului Hasdeu este contact direct cu femeia din Buzău diagnosticată cu coronavirus. El a fost luni la şcoală. Ulterior, a fost izolat la domiciliu, alături de familia lui, şi i-au fost prelevate probe pentru coronavirus care au fost trimise la Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.