Un complex de servicii comunitare, format din două case tip duplex şi un centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilităţi, a fost inaugurat, miercuri, la Buzău, în urma unei investiţii cu fonduri europene derulate de DGASPC Buzău şi Consiliul Judeţean, în valoare de peste 9,83 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Complexul de Servicii Comunitare nr. 9 Buzău, înfiinţat ca urmare a implementării a două proiecte europene de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Consiliul Judeţean, a fost inaugurat, miercuri, în prezenţa preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, secretarul de stat Elena Tudor, şi a preşedintelui CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.
 
 
Complexul cuprinde două case de tip duplex şi un centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilităţi.şi este, potrivit Elenei Tudor, primul astfel de proiect realizat cu finanţare europeană accesată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi finalizat la nivel naţional.
 
Practic, noul centru a fost înfiinţat după închiderea Centrul rezidenţial pentru copilul cu handicap nr. 9 Buzău şi construirea în imediata vecinătate a trei noi clădiri care adăpostesc acum patru case de tip familial şi Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilităţi. De serviciile noului centru se bucură acum 48 de copii cu dizabilităţi care vor beneficia de rezidenţă în cadrul celor două case duplex tip familial, iar 90 de copii vor beneficia de servicii în cadrul Centrului de zi de recuperare.
 
Complexul de servicii comunitare nr. 9 Buzău are în structură 4 case de tip familial cu denumirile: „Piatra Soarelui”, „Piatra Lunii”,  „Ochi de tigru”, „Ochi de şoim” şi Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilităţi „ONIX”. 
 
Complexul a fost înfiinţat prin implementarea a proiectelor europene „Casă nouă, în drumul spre acasă”, în valoare de 4.528.484,29 lei, şi „Servicii sociale pentru un viitor mai bun”, în valoare de 5.301.608,93 lei.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.