Comerţul cu păsări şi ouă de către producătorii individuali, precum şi organizarea de târguri şi expoziţii de păsări au fost interzise, începând de vineri, în Sectorul 1 al Capitalei. Poliţia Locală Sector 1 va face controale în pieţe şi va începe o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile care trebuie luate pentru prevenirea cazurilor de gripă aviară, potrivit reprezentanţilor autorităţilor locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit măsurilor luate de celula de criză constituită la Primăria Sectorului 1, pentru prevenirea cazurilor de gripă aviară a fost interzis, de vineri, timp de 30 de zile, comerţul cu păsări şi ouă de către producătorii individuali în toate pieţele din Sectorul 1. Comercializarea nu a fost restricţionată în supermarketuri şi în magazinele autorizate.

De asemenea, în Sectorul 1 al Capitalei a fost interzisă şi organizarea de târguri şi expoziţii de păsări.

Poliţia Locală a Sectorului 1, împreună cu Administraţia Pieţelor Sector 1, va începe, de sâmbătă, controalele în pieţe privind comercializarea de păsări şi ouă, iar Poliţia Animalelor va verifica gospodăriile care deţin păsări, pentru a se asigura că acestea sunt închise şi nu intră în contact cu păsările sălbatice.

Totodată, Poliţia Locată a început, de vineri, o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia pentru prevenirea cazurilor de gripă aviară. Astfel, poliţiştii au distribuit pliante informative la gurile de metrou, în pieţele din Sectorul 1, la intrarea în parcuri, la gospodăriile oamenilor, în zona lacurilor, la comercianţii de furaja pentru păsări şi în alte locuri aglomerate.

Primăria Sectorului 1 menţionează că va ţine legătura cu Romprest, societatea care se ocupă de salubrizarea în această zonă administrativ-teritorială, pentru a aduna păsările moarte sau căzute pe domeniul public.

Toate cazurile de îmbolnăvire sau moarte la păsările din orice specie din curtea proprie sau din locuri publice trebuie să fie anunţate urgent la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, la telefon 021/3480565, fax 021/3482352 sau e-mail office-bucuresti@ansvsa.ro.

Primăria Sectorului 1 a anunţat, joi seară, că a constituit o celulă de criză pentru combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviară, după ce s-a confirmat gripa aviară în cazul a cinci pescăruşi găsiţi morţi pe malul lacului Griviţa, în aval de barajul Străuleşti.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, mai multe măsuri pentru combaterea răspândirii gripei aviare în Bucureşti, fiind instituită, de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, o zonă de supraveghere de 10 kilometri în jurul locului unde au fost descoperiţi pescăruşii morţi, iar la Grădina Zoologică, accesul în exterior al păsărilor a fost limitat.

Administraţia Grădinii Zoologice, aflată în subordinea primăriei, a acoperit cu folie de plastic amplasamentele pelicanilor şi ale păsărilor de baltă, restrângând spaţiul de ieşire la exterior al acestora şi a fost izolată şi ieşirea în exterior a lebedelor şi a păsărilor flamingo. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.