Ministrul Apărării din România, Mihnea Motoc şi şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă au avut, miercuri întrevederi cu generalul Hulusi Akar, comandantul Forţelor Armate din Turcia care se află într-o vizită oficială la Bucureşti, oficialii discutând despre parteneriatul în cadru NATO şi despre paşii care trebuie făcuţi pentru implementarea deciziilor luate în urma summitului alianţei de la Varşovia, transmite MAPN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În cadrul întrevederii, au fost analizate situaţia de securitate regională din zona extinsă a Mării Negre şi perspectivele intensificării cooperării în domeniul apărării, atât în plan bilateral, cât şi în context aliat. Totodată, partea turcă a prezentat perspectiva Ankarei cu privire la ultimele evoluţii de securitate din Siria şi Irak”, transmite MAPN despre întâlnirea Motoc - Akar.

De asemenea, generalul Akar a avut o întâlnire şi cu şeful Statului Major General (SMG), generalul Nicolae Ciucă.

Oficialii au discutat şi despre situaţia de securitate în zona extinsă a Mării Negre, cooperarea militară dintre România şi Turcia în format NATO dar şi regional.

Discuţiile vin în contextul în care generalul Nicolae Ciucă, şeful SMG a declarart în urmă cu o săptămână că se urmăreşte îmbunătăţirea interoperabilităţii aliaţilor riverani la Marea Neagră respectiv Turcia, Bulgaria şi România. De asemenea Ciucă a spus şi că se caută soluţii pentru constituirea unui element de comandă şi control pe mare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.