Colegiul Medicilor din România (CMR) va colabora cu Ministerul Sănătăţii la redactarea Legii medicului, aşa cum a propus ministrul Florian Bodog, a decis, vineri, Consiliul Naţional al CMR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Colegiul Medicilor din România salută poziţia Ministerului Sănătăţii faţă de profesia medicală şi faţă de corpul profesional. Ne dorim o colaborare între cele două instituţii în realizarea proiectelor de acte normative în domeniu. În acest sens, în şedinţa de azi (vineri, n.r.), printr-o decizie a Consiliului Naţional, s-a iniţiat procedura prin care instituţia noastră să redacteze un set de idei primordiale care trebuie să fie cuprinse în legea profesiei medicale'', a declarat preşedintele CMR, Gheorghe Borcean.

Până la sfârşitul anului vom avea un nou pachet de legi ale sănătăţii, care va include legea medicului, legea spitalului şi legea asistentului medical, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la şedinţa Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor din România.

Bodog a precizat că vrea să lucreze alături de Colegiu la elaborarea legii medicului.

"Eu cred că dumnevoastră, în calitate de cel mai reprezentativ for al medicilor din România, sunteti cei care trebuie să lucreze la lege. Noi vom amenda, vom corecta, vom negocia în ceea ce priveşte prevederile pe care le veţi propune dumnevoastră, însă, în esenţă, legea medicului va fi făcută de medici şi eu cred că asta este datoria nostră în acelaşi timp şi cred că doar aşa putem să ne protejăm dacă avem o lege clară, o lege făcută de noi, cei care înţelegem sistemul şi contez pe dumnevoastră ca parteneri şi vă rog să contaţi şi dumnevoastră pe mine ca doctor şi pe mine ca ministru”, a adăugat Florian Bodog.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.