Noul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, ne-a invitat, joi, la o discuţie privind competenţele Colegiului Medicilor din România (CMR) pentru elaborarea noilor acte normative din sistem, aşa cum prevede legea sănătăţii, spre deosebire de fosta conducere, a declarat, pentru News.ro, preşedintele CMR, Gheorghe Borcean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Potrivit dispoziţiilor articolului 414 din Legea 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, participarea Colegiului Medicilor din România la elaborarea actelor normative este o obligaţie legală. Noul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, ne-a invitat deja, joi dimineaţa,  la o astfel de discuţie", a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Discuţiile cu ministrul Sănătăţii au vizat domeniul legislativ şi colaborarea pentru a sprijini politica în domeniul sănătăţii, a adăugat Borcean.

"Discuţiile Biroului Executiv al Colegiul Medicilor din România cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, s-au desfăşurat pe două paliere. Unul a vizat legislaţia specifică în exercitarea profesiei medicale şi competenţele Colegiului pentru elaborarea noilor acte normative din sănătate. De asemenea, discuţiile au subliniat rolul şi importanţa corpului profesional medical în interiorul sistemului sanitar. Al doilea palier face referire la realizarea unui parteneriat pentru sprijinirea politicii în domeniul sanitar, ministrul Bodog manifestându-şi interesul pentru o astfel de colaborare", a spus Gheorghe Borcean.  

Preşedintele CMR a precizat că ministrul Sănătăţii a dat asigurări că va colabora cu Colegiul Medicilor pentru rezolvarea problemelor din sistemul sanitar.

"Ministrul Florian Bodog a reafirmat că are un program politic ferm şi consistent şi a dat asigurări membrilor Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din România de deplina deschidere în colaborarea pe domeniul de competenţă, pentru rezolvarea în scurt timp a problemelor din sistem", a conchis Borcean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.