Hidrologii au emis, duminică, avertizare cod roşu de inundaţii pentru râul Arieş, în judeţul Alba. ISU Alba a transmis un mesaj RO-Alert pentru localităţile vizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit hidrologilor, până la ora 09.00, este cod roşu de inundaţii pe râul Arieş. ”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Arieş – bazin superior amonte S.H. Scărişoara, judeţul Alba”, au transmis hidrologii. ISU Alba a anunţat că a fost transmis mesaj RO-Alert în localităţile vizate. ”S-a transmis mesaj RO-Alert populaţiei din Scărişoara, Gârda de Sus şi Arieşeni vizate de avertizarea cod rosu hidrologic”, a precizat ISU Alba. Până la ora 12.00, judeţul Alba este sub incidenţa unor avertizări cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente. De asemenea, potrivit INGHA, este cod portocaliu, până pe 27 decembrie, la ora 12.00, pentru râurile din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Lăpuş (judeţul Maramureş), Crişul Repede (judeţele Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţele Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele Hunedoara şi Arad), Arieş (judeţul Alba), Bega ( judeţul Timiş) şi Timiş (judeţele Timiş şi Caraş-Severin).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.