Hidrologii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A) au emis o nouă Atenţionare Cod galben, care vizează râuri din mai multe judeţe ale ţării, începând de astăzi, la prânz, până vineri dimineaţă, la ora 8:00. Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Alba, Argeş, Dâmboviţa, Braşov şi Covasna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Mureş, Olt, Argeş, Ialomiţa şi Siret, în judeţele: Harghita, Mureş, Alba, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Gorj, Olt, Dolj, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău şi Vrancea, unde există probabilitatea depăşirii cotelor de atenţie.

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Alba, Argeş, Dâmboviţa, Braşov şi Covasna.

”În acest context, recomandăm populaţiei vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii”, precizează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.