Comitetul e coordonare a vaccinării a transmis, marţi, citând datele unor noi studii, că vaccinarea împotriva COVID-19 a continuat să fie extrem de eficientă în protejarea adulţilor împotriva formelor severe sau decesului atunci când varianta Omicron era dominantă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nou studiu CDC: vaccinarea împotriva COVID-19 a continuat să fie extrem de eficientă în protejarea adulţilor împotriva formelor severe sau decesului atunci când varianta Omicron era dominantă. Vaccinarea cu 2 sau 3 doze de vaccin ARNm a redus cu 90% riscul de a dezvolta o formă severă sau de a muri din cauza COVID-19”, a transmis, marţi, CNCAV.  

Potrivit sursei citate, vaccinarea cu 3 dze de vaccin ARNm a oferit o protecţie de 94% în perioada Omicron.  

De asemenea, vaccinurile ARNm COVID-19 rămân extrem de eficiente în prevenirea celor mai severe forme de COVID-19.  

”Recomandăm ca toate persoanele eligibile să se vaccineze împotriva COVID-19. Cea mai bună protecţie a fost pentru adulţii care au primit o a treia doză”, a mai transmis CNCAV.  

Numărul total al persoanelor vaccinate este de 8.118.062, din care 8.086.140 cu schema completă. Un număr de 2.557.062 au fost vaccinate cu doza de rapel. 

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.