CNAS anunţă că perioada de semnare a contractelor cu furnizorii de servicii medicale s-a terminat, iar cei care nu au încheiat astfel de contracte vor avea contracte pe durată determinată, valabile până la 31 martie. De asemenea, după ce medicii de familie au refuzat să semnezw reţete şi trimiteri în semn de protest faţă de subfinanţarea şi birocraţia din sitem, CNAS prezintă şi o listă de afecţiuni pentru care nu este necesar un bilet de trimitere pentru a avea acces la un medic specialist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Perioada de semnare a actelor adiţionale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor încheiate de furnizorii de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate s-a încheiat. Furnizorii de servicii medicale care nu au semnat actele adiţionale vor putea intra în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate în baza unor contracte cu durata determinată (până la 31 martie a.c.) ce vor putea fi încheiate la o dată anunţată ulterior de casele de asigurări de sănătate", anunţă joi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

Instituţia precizează că peste 75% din medicii de familie au semnat actele adiţionale.

 

"Totodată, precizăm că asiguraţii cu urgenţe medico-chirurgicale precum şi cu 59 de afecţiuni nominalizate în anexa la prezentul comunicat (între care se numără afecţiunile oncologice, diabetul, hepatita cronică, astmul bronşic, dar şi afecţiunile copilului cu vârsta sub un an) se pot prezenta la consultaţie direct la medicul specialist, fără a fi necesar bilet de trimitere", mai anunţă CNAS, ataşând lista celor 59 de afecţiuni.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.