Autorităţile din judeţul Cluj au luat noi măsuri de restricţii pentru comuna Mărgău, unde incidenţa cazurilor de COVID-19 a urcat la 12,39 la mia de locuitori. Astfel, este interzisă circulaţia persoanelor între orele 20.00 şi 5.00, cu unele excepţii, magazinele pot funcţiona între orele 5.00 şi 18.00 şi se suspendă activitatea sălilor de sport sau fitness.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Prefecturii Cluj, Hotărârea nr. 164 din 25 august stabileşte că în comuna Mărgău, unde incidenţa cumulată la 14 zile a ajuns la 12,39, se vor aplica, începând de joi, noi măsuri.
 
Astfel, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00, cu câteva excepţii: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente, deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.
 
De asemenea, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi vor desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00-18.00. Prin excepţie, în intervalul orar 18.00-5.00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. Fac excepţie farmaciile, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane şi rutier de mărfuri.
 
Totodată, se suspendă activitatea în spaţii închise a sălilor de sport şi/sau fitness.
 
Măsurile se vor aplica până când incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori, respectiv când aceasta scade sub 4 /1.000 de locuitori.
 
Organizarea de spectacole, activităţi sportive, evenimente, nunţi şi de botezuri a fost interzisă, iar restaurantele şi barurile au fost închise în comuna clujeană Mărgău, începând de marţi, după creşterea numărului de cazuri de COVID-19, incidenţa fiind atunci de peste trei la mia de locuitori. Primarul localităţii, Mircea-Sorin Suciu, a explicat că este vorba despre nouă cazuri de COVID-19, iar valoarea mare a incidenţei îmbolnăvirilor este cauzată de faptul că populaţia comunei nu este foarte numeroasă.
 
Miercuri, conform datelor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, în comuna Mărgău sunt 20 de cazuri de COVID-19.
 
Comuna Mărgău are în componenţă 6 sate: Mărgău, Bociu, Buteni, Ciuleni, Răchiţele, Scrind-Frăsinet şi 2 cătune: Doda Pilii şi Ic Ponor, care ţin de satul Răchiţele.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.