Aproximativ 40.000 de persoane au participat, sâmbătă seara, la Cluj-Napoca, la un nou protest faţă de ordonanţa prin care Guvernul a modificat codurile penale, participanţii parcurgând într-un marş principalele bulevarde şi străzi ale municipiului, iar mulţi dintre protestatari aducându-şi cu ei şi copiii. Câteva sute de studenţi s-au oprit în gară, de unde au plecat spre Bucureşti pentru a participa la protestul care este programat duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 18,00 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, de unde au pornit pe jos străbătând principalele bulevarde şi străzi din municipiu şi scandând „Nu capitulăm! Rezistăm!”, „Anulaţi şi plecaţi!”, „Uniţi, salvăm toată România” sau „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!”. Mulţi dintre protestatari şi-au adus şi copiii la miting, printre aceştia fiind şi câţiva bebeluşi purtaţi în braţe de părinţi.

Pe traseu, reprezentanţii unei firme locale au împărţit participanţilor ceai cald, iar un grup de tineri s-a plimbat cu lădiţe cu mere îndemnându-i pe protestatari să servească câte un fruct afişând o pancartă cu mesajul „La protest îţi tre’ putere/ Hai şi ia vreo două mere!”.

În faţa gării din Cluj-Napoca, protestatarii au cântat împreună imnul de stat al României, au scandat „Libertate!”, iar câteva sute de studenţi s-au oprit pe peron, de unde au anunţat că vor pleca spre Bucureşti pentru a participa la protestul care este programat duminică.

Tinerii au scandat „Să vă fie frică, studenţii se ridică” şi au afişat pancarte cu mesaje precum „Clujul e cu voi” sau „Bucureşti păzea! Vine Cluju’ ”.

Protestatarii şi-au continuat marşul pe străzile şi bulevardele din Cluj-Napoca, iar pe traseu numărul participanţilor a crescut de la câteva mii iniţial la aproape 40.000 de oameni după ce s-au alăturat alte grupuri venite din diferite cartiere clujene.

Protestul de la Cluj-Napoca s-a încheiat după ora 22,00, însă protestatarii au promis că vor ieşi în stradă şi duminică pentru a cere Guvernului să abroge ordonanţa de modificare a codurilor penale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.