Un club din staţiunea Mamaia a fost amendat de poliţişti cu suma de 4.000 de lei pentru că nu era păstrată distanţarea socială, iar un altul a primit o sancţiune de 2.000 de lei pentru emiterea de bonuri fiscale fără toate elementele prevăzute de legislaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, aproximativ 300 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai organelor abilitate de control din judeţul Constanţa au acţionat, sâmbătă trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, în vederea prevenirii şi limitării infectarii cu virusul COVID-19, în principalele zone aglomerate din judeţ.
 
Cu ocazia controalelor au fost verificate 171 de societăţi comerciale şi au fost aplicate 173 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 94.000 de lei, dintre care 34 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 17 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 30 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 21 la H.G. 553/2020.
 
„De asemenea, în staţiunea Mamaia, poliţiştii au identificat o societate comercială care nu a luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecţie sanitară şi nu a asigurat ca normele de distanţare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacţiunea fizică cu şi între clienţi, fiind aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare totală de 4.000 de lei”, precizează comunicatul.
 
Sursa citată a menţionat că poliţiştii au identificat o altă societate comercială, în staţiunea Mamaia, unde s-a constatat faptul că operatorul economic nu a luat măsurile necesare privind emiterea bonului fiscal, fără ca acesta să conţină toate elementele prevăzute de O.G. 28/1999, acesta fiind sancţionat cu amendă în valoare de 2.000 de lei.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.