Clotilde Armand, primarul sectorului 1, anunţă miercuri că are o veste bună pentru elevii din Sectorul 1, şi anume că vor avea printre cele mai mari burse şcolare din România. Primarul spune că suplimentează substanţial de la bugetul local sumele acordate de la bugetul de stat pentru bursele de excelenţă olimpică, bursele de merit. Astfel, elevii care au media între 9,50 şi 10,00 şi pentru cei care au obţinut premii la olimpiade, concursuri şcolare şi competiţii sportive vor primi 700 lei/lună- 450 lei alocaţi de la bugetul de stat şi 250 lei finanţaţi de la bugetul local). În plus, primarul anunţă că a dublat bursa de ajutor social, care creşte la 600 lei/lună, 300 lei alocaţi de la bugetul de stat şi 300 lei finanţaţi de la bugetul local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă PSD-PNL dădeau banii pe diamante şi către clientela de partid eu am decis că toată lupta asta pentru o administraţie justă faţă de cetăţeni trebuie să aibă efect la un moment dat. Creştem bursele şcolare, investim în spitale şi asfaltăm străzi cu banii economisiţi din furăciunile lor”, spune primarul Sectorului 1 pe Facebook.

Primarul spune că are o veste bună pentru elevii din Sectorul 1, şi anume că vor avea printre cele mai mari burse şcolare din România”.

”Suplimentăm substanţial de la bugetul local sumele acordate de la bugetul de stat pentru: bursele de excelenţă olimpică, bursele de merit (elevii care au media între 9,50 şi 10,00 şi pentru cei care au obţinut premii la olimpiade, concursuri şcolare şi competiţii sportive vor primi 700 lei/lună- 450 lei sunt alocaţi de la bugetul de stat şi 250 lei finanţaţi de la bugetul local) şi am dublat bursa de ajutor social, care creşte la 600 lei/lună (300 lei sunt alocaţi de la bugetul de stat şi 300 lei finanţaţi de la bugetul local). Proiectul iniţiat de mine a fost aprobat ieri în şedinţa Consiliului Local Sector 1”, spune Clotilde Armand.

Primarul mai afirmă că ”aceste măriri de burse fac parte dintr-un plan mai amplu de încurajare a educaţiei şi a performanţei şcolare în comunitate”.

”Avem în derulare un program fără precedent de extindere a şcolilor- elevii deja nu mai învaţă în trei schimburi, am finanţat cu sume record dotarea unităţilor de învăţământ cu echipamente informatice de ultimă generaţie şi derulăm programe şcolare inovative-Educaţie pentru Viaţă (de tip afterschool) şi Educaţie şi Viitor pentru Toţi (cursuri de limbi străine, de pregătire sportivă şi de dezvoltare personală). Într-o societate care le oferă de multe ori copiilor modele greşite de realizare academică în viaţă- diplome la universităţi fantomă, nepotisme şi plagiate, noi îi îndrumăm către carte şi dezvoltarea continuă a aptitudinilor”, subliniază Clotilde Armand.

”Pentru cei care se întrebau ce poţi face cu banii economisiţi din contractele supraevaluate, date cu dedicaţie de fostele administraţii locale, aceata este răspunsul meu. Merită lupta? Eu zic că da”, mai spune ea în final.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.