Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că fosta conducere a Poliţei Locale din sector şi-a pontat anul trecut, în perioada stării de urgenţă, sute de ore suplimentare inutil, iar astfel şefii instituţiei şi-au dublat veniturile. "Am decis împreună cu noul director al Poliţiei Locale Sector 1 să imputăm aceste sume acordate şi toţi beneficiarii să înapoieze toţi banii din perioada martie - septembrie 2020", anunţă Armand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fosta conducere a Poliţei Locale Sector 1 şi-a pontat anul trecut în perioada stării de urgenţă sute de ore suplimentare inutil. Astfel, şefii Poliţie Locale Sector 1 şi-au dublat veniturile cu ore suplimentare greu de demonstrat. Toţi aceşti poliţişti erau apropiaţi de vechea administraţie. Nimeni nu ştie nimic despre cum s-au acordat aceste sporuri. Aceşti poliţişti aveau acordul fostei administraţii şi pentru ei era de ajuns. Sunt 300 de beneficiari în poliţia locală şi vreo 2 milioane de lei risipite pentru aceste sporuri flagrant de discutabile", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Ea a anunţat că sumele le vor fi imputate celor care au beneficiat de ele.

"Vă anunţ că am decis împreună cu noul director al Poliţiei Locale Sector 1 să imputăm aceste sume acordate şi toţi beneficiarii să înapoieze toţi banii din perioada martie - septembrie 2020. Un singur şef de serviciu a luat peste 40.000 lei în plus nefăcând nimic (bine, nu chiar nimic. Îmi tăiau corturile în campania electorală, mă urmăreau la evenimente şi încercau să le saboteze, luau filmări de la camerele de supraveghere din sediul Biroului Electoral de Sector şi le distribuiau unor pesedişti sau televiziunilor apropiate de ei pentru a ne acuza de fraudă electorală). De asta a fost atât de importantă reorganizarea poliţiei locale. Vor zbura din funcţie toţi cei care n-au înţeles că nu merge cu poliţia politică, cu toleranţa faţă de mafia imobiliară sau orice ilegalitate. Continuăm!", a susţinut Armand.

Proiectul de reorganizare a Poliţiei Locale Sector 1 a fost aprobat, în 25 februarie, de Consiliul Local, cu 18 voturi "pentru". "Grupul infracţional care a condus până acum Poliţia Locală a Sectorului 1 a fost învins. De astăzi începe adevărata reformă a acestei instituţii", a afirmat, atunci, primarul Clotilde Armand.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, prin acest proiect sunt reduse substanţial funcţiile de conducere din cadrul Poliţiei Locale, sunt eliminate suprapunerile de atribuţii, sunt comasate activităţile similare şi optimizate activităţile structurilor de ordine publică şi de inspecţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.