Edilul Sectorului 1 Clotilde Armand i-a îndemnat pe primarii din Bucureşti, în contextul cazului femeii ucise de câini în timp ce ieşişe la alergat în zona Lacul Morii, să lase politica deoparte şi să se gândească cu toţii la o nouă lege a Capitalei pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„O femeie a murit după ce a fost sfâşiată de câini în zona Lacului Morii. Primarul de sector îl atacă pe primarul general judecând în logică electorală. Doamna Firea face fix la fel. Vorbesc despre logică electorală fiindcă aceeaşi femeie fusese internată în urmă cu un an după ce a fost atacată de câini fix în aceeaşi zonă. Ce am învăţat de aici? Cine plăteşe pentru viaţa acestui om nevinovat? Dragi primari din Bucureşti, lăsaţi politica şi haideţi că gândim o nouă lege a Capitalei pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete niciodată. Să ne punem la masă împreună şi să găsim soluţii pentru ca nimeni să nu mai moară în pasaje prost construite, înghiţiţi de pământ în şantierele ilegale ale primăriei sau mâncaţi de câni. Dumnezeu să o odihnească în pace! Iar pe noi să ne ierte”, a scris Clotilde Armand, sâmbătă pe Facebook.
 
Poliţiştii au fost sesizaţi, sâmbătă printr-un apel la 112, de faptul că o femeie care alerga în zona Lacului Morii, din Sectorul 6, ar fi fost muşcată de câini, a transmis Poliţia Capitalei. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul. Femeia, care are 43 de ani, ar fi fost atacată în aceeaşi zonă şi anul trecut, moment în care Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a anunţat că a ridicat mai mulţi câini, precizând însă că existau şi animale aflate pe proprietăţi private, dar neîmprejmuite corespunzător.

Reprezentanţii Primăriei Sector 6 au precizat referitor la cazul femeii care a murit, după ce a fost muşcată de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Capitală, că terenul pe care a fost atacată victima este unul privat şi ar fi aparţinut CAP, iar împroprietăririle ar fi fost făcute de autorităţile din Chiajna.

„Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj, singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureştiului este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale”, mai arată sursa citată. Totodată, primăria de sector mai spune că Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.